2013. január 3., csütörtök

Citromos-mákos és fahéjas

Az eddig elkészült szappanok közül nekem a mákos tetszik a legjobban. Nincs benne semmi különleges, egyszerű, de mégis érdekes. Mivel csak négy darab készült belőle, gondoltam újra készítem.

 A szappan készítésben az a legjobb, hogy minden szappantömb más lesz. Képtelenség ugyanazt a mintát újra elkészíteni. Ebben rejlik szerintem az egyik varázsa, ami miatt képtelenség abbahagyni. A másik persze az alkotás varázsa, ahogy egy használható termék alakul a kezeid között.
Az összetételét egyre tudatosabban alakítom, míg a mintázatában van még némi véletlenszerűség.



A most készült kecsketejes-mákos összetételén csak annyit változtattam, hogy mandula olaj került bele superfat-nek és fahéj illót is adtam hozzá a kubeba illó mellé. Talán ettől lett egy kicsit sárgásabb színe.
Összetétel: Elszappanosított Olíva olaj, Pálmaolaj, Kókuszolaj, Ricinus olaj, víz, kecsketejpor, Mandulaolaj, mák, szénpor, 100%-os kubeba és fahéj illóolaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése